Google+ Followers

22 Aralık 2015 Salı

BAL KABAĞI GEVREĞİ/ sebze yemekleri

Bu tarif "sebze fırın"dan yani dilimleyip, baharatlayıp yağla harmanlayarak tepside fırınladığımız lezzetlerden çok farklı. Sonucunda çerez olarak yiyebileceğiniz tuzlu-tatlı çıtır gevrekler ortaya çıkıyor. Tatlı sebzeler ta rife çok uygun. O yüzden tatlı patatesle de harika olacağını düşünüyorum.

Malzemeler; Bal kabağı, 100 gr toz şeker +100 gr su, tuz, (şeker yerine balı sulandırarak da yapabilirsiniz) kırmızı biber veya isteğe göre baharat


Bal kabağı dilimlerini giyotin rendeden geçirin. Veya sebze soyucu ile zar gibi dilimleyin. Şeker ve suyu bir kapta 3 dakika kaynatın. İnce kabak dilimlerini bu şerbete daldırıp çıkardıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine dilediğiniz baharatları serpin. Önceden 100 derecede ısıtılmış fırına verip 40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder