22 Aralık 2015 Salı

PALAMUT EKMEK/ et yemekleri

Bu tarif Aydın Kılcıoğlu spesiyalitesi. Hep palamut'tan yaptığı için palamut ekmek dedim, çünkü kurabiye için de gizlenmiş balık dokusuna sahip.


Malzemeler; 1 adet dilimlenmiş palamut balığı, 1 şişe soda, (veya 1/2 şişe bira) 1 ölçü mısır unu, 2 ölçü un, 1 paket kabartma tozu, tuz, biberiye, karabiber, kızartmak için un ve bitkisel yağ

Soda, mısır unu, un, kabartma tozu ve baharatlarla boza kıvamında bir bulamaç hazırlayın. Bir tepsiye balıkla rı bulamak için bolca un serin. Tavanızdaki derin yağı kızdırın. Balık dilimlerinin her tarafını una bulayıp silkeledikten sonra bulamaca batırın. Ardından kızgın yağda arkalı önlü kızartın, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder