22 Aralık 2015 Salı

BAL KABAKLI VELLUTATA/ çorbalar

Vellutata; bir İtalyan klasiği, ayrıca bağlanmış çorbaların bir türü. Sebze püresinin un ile koyulaştırılıp krema ve yumurta ile bağlanması sonucu sabitlenen kremamsı ve kadifemsi dokuya sahip. Genelde etli sebzelerden yapılır. Sebze esaslı olduğundan taze tüketilmesi tavsiye edilse de 2-3 gün buzdolabında muhafaza edilebilir. Eğer sebze püreniz tüketebileceğinizden çoksa fazla miktarı buzlukta dondurup çözdürdükten sonra bağlayıcı ile bağlayabilirsiniz de.

Malzemeler; 500 gr bal kabağı, 200 gr krema, 2 adet yumurta sarısı, 1 kaşık tereyağı, 1 kaşık un, 1 adet ku ru soğan, tuz, karabiber, muskat

Soğanı incecik kıyıp tereyağında çevirin. Rengi dönünce ince dilimlediğiniz bal kabaklarını ilave edin. 5 dakika soteleyip baharatlarla tatlandırın. Un ve 1-2 kaşık su ekleyerek unu yedirin. 1 lt su (mümkünse sebze suyu) i lave edip su kaynayınca kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin. Çorba muhteviyatını blender'dan ge çirin. Yumurta sarıları ve kremayı bir kapta çırpın. Bağlayıcı sosu çorbaya ekleyip vellutata kıvam alana dek çırpıcı ile karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder