8 Aralık 2015 Salı

EĞİN PİYAZI/ salatalar + zy yemekler

Eğin piyazı aslında bir çeşit salata. Sosunun farkı ve bol reyhan onu farklı bir boyuta taşıyor.

Malzemeler; 3 adet salatalık, 3-4 sap taze soğan, 4 adet sivri biber, 4 adet domates, 1 demet reyhan, 300 gr süzme yoğurt, 150 gr çökelek, tuz, zeytinyağı, 1/2 adet limon suyu, marul yaprakları


Sosu için süzme yoğurdu; çökelek, limon suyu, yağ ve tuz ile iyice çırpın. Salatanın tabanı için büyük marul yapraklarını yıkayıp kurulayarak hazırlayın. Reyhanın birkaç yaprağını ayırıp geri kalanını ince kıyın. Diğer tüm malzemeyi küçük küpler halinde doğrayın. Piyaz harcını harmanlayıp marul yapraklarının içine yerleştirin. Üzer lerine hazırladığınız sostan gezdirip ayırdığınız reyhan ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder