8 Aralık 2015 Salı

KIRMIZI MERCİMEK KÖFTE/ mezeler

Yeni bir mercimek köftesi; bulgur yerine yumurta ile tahin içerdiğinden kızartılarak servis ediliyor ve çok farklı bir lezzete sahip.

Malzemeler; 1 bardak kırmızı mercimek, 1 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, 1 kaşık tahin, 2-3 sap taze soğan, tuz, karabiber, susam, kimyon, zeytinyağı, galeta unu, servis için nar ekşisi

Mercimeği 2 bardak su ile pelte kıvamına gelene kadar haşlayıp soğutun. Katılaşınca içine biraz zeytinyağı, ta hin, yumurta, taze soğan, kimyon, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Şekillendirme için uygun kıvama gelene dek galeta unu ekleyin. Ceviz büyüklüğünde toplar alıp elinizde yuvarlayarak şekil verin. Bastırıp yassılaştırarak her tarafını susama batırın. Yağ kızdırdığınız tavada köftelerinizi arkalı önlü kızartın. Üzerine nar ekşisi gezdirip salata ile servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder