2 Aralık 2015 Çarşamba

ÇİKOLATALI KURABİYE/ tatlılar

Yapımı çok kolay, lezzeti öyle-böyle değil.. Klasik bir ana karışıma sahip olduğu için; benim sevgili çikolatamı değiştirip mesela kuru üzüm koyabilir, 2-3 kişi iseniz yarım ölçü yapabilir, bencileyin az şekerli seviyorsanız şeker miktarını bir parmak azaltabilirsiniz.


Malzemeler; 3 bardak un, 200 gr yumuşak tereyağı, 2 adet yumurta, 1 bardak toz şeker, 1 adet portakal ka buğu rendesi, 1 avuç damla çikolata, 1 paket vanilya, 1/2 çay kaşığı karbonat

Tereyağı ile yumurtaları mikserde krema kıvamına gelene dek çırpın. Şekeri ekleyip bir kez daha çırpın. Bir başka kasede harmanladığınız kuru malzemeleri/ un, karbonat ve vanilya (eğer vanilya özütünüz varsa sıvı karışıma ekleyin) ilave edip kaşıkla iyice karıştırın. Çikolata ve portakal kabuğunu ekleyip yoğurun. Avucunuzda istediğiniz büyüklükte toplar yapıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine üstlerine biraz bastırarak aralıklı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz kurabiyeler servise hazırdır. Eğer hemen tüketmeme becerisine sahipseniz bir kurabiye kutusuna yerleştirip seyrine bakın!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder