10 Nisan 2016 Pazar

ISPANAKLI TART/ sebze yemekleri


Malzemeler; 1 demet ıspanak, 115 gr tereyağı,(soğuk) 115 gr krem peynir, 60 gr krema, 250 gr un, 1 tatlı kaşığı tuz, 400 gr lor peyniri, 100 gr parmesan (veya izmir tulumu) rendesi, 1 adet kuru soğan, 2 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, 1 adet yumurta sarısı,(üzeri için) pul biber, tuz, karabiber, zeytinyağı, (isterseniz 100 gr jambon veya salam gibi bir şarküteri ürünü de ekleyebilirsiniz)

Ispanağı yıkayıp süzdükten sonra benmari usulü öldürün. Suyunu iyice alıp kıyın. Soğanı yemeklik doğrayıp yağda öldürün. Soğuttuktan sonra ıspanak, 2 yumurta ve 1 yumurta akı, lor peyniri ve parmesan rendesi ile harmanlayın. Karışımı baharatla çeşnilendirin. Tereyağını küçük küpler şeklinde kaba alıp krem peynir ile ron dodan geçirin. Krema ilavesiyle tekrar çekin. Un ve tuzu ekleyerek hamur top haline gelene dek karıştırın. Un lu tezgahta elinizle yuvarlayarak iki bezeye bölün. Bezeleri disk haline getirerek streç filme sarın ve 30 dakika süresince buzdolabına kaldırın. Bezeleri tezgahta tart kabınızın ölçüsüne göre açıp oklavaya sararak önce alt hamuru yağladığınız kalıba yerleştirin. Üzerine çatalla delikler açın. Harcı döşedikten sonra üst hamuru alttakinin kenarlarına sıkıştırarak kapatın. Hamura iç malzemenin hava alması için 2-3 yerinden kesik atın. En üste çırpılmış yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığınız 180 dereceli fırına verin. 60-70 dakika pişirdik ten sonra dinlendirdiğiniz tart servise hazırdır, afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder