10 Nisan 2016 Pazar

BUĞDAY KEKİ/ sebze yemekleri

Malzemeler; 1/2 bardak buğday, 2 adet yumurta, 3 kaşık un, 100 gr lor peyniri, kekik, tuz, karabiber, pul biber, 3-4 sap taze soğan, 2 diş sarımsak, 1/2 demet roka, zeytinyağı

Buğdayı haşlayıp süzün. Karıştırma kabına aldığınız buğday soğuyunca kıyılmış taze soğan ve rokayı, peyniri, ezilmiş sarımsağı, baharatlarını, yağını, un ve yumurtaları ilave edip iyice harmanlayın. Yağladığınız fırın kabına karışımı döşeyin. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verip 25-30 dakika pişirin. Kahvaltı veya 5 çayı için değişik ve az kalorili bir lezzet emrinize amade, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder