23 Nisan 2016 Cumartesi

KARNABAHAR BİFTEĞİ/ sebze yemekleri

Malzemeler; 1 adet küçük boy karnabahar, 1 kaşık toz şeker, 2 kaşık worcestershire sosu, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, pul biber, zeytinyağı/ 1 kaşık tereyağı, 1 adet limon suyu

Karnabaharı iyice yıkayıp peçete ile kurulayın. Dip kısmından oturtabilecek kadar kesip- ki çok fazla keser seniz dilimler dağılacaktır- 2,5-3 cm.lik dilimler halinde kesin. Dilimleri fırın kabına yatırıp şeker, dövülmüş sa rımsak, worcestershire sos, tuz, biberler ve zeytinyağı ile hazırladığınız sosu dilimlerin üzerine fırça ile sürün. 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Bifteklerin kök kısımları sert olacağı için eğer" al dente" sevmiyorsanız tavaya aldığınız dilimlerin özellikle kök kısımlarına tereyağ sürüp üzerlerine limon sıkın. Tavada kızarttığınız karnabahar biftekleri herhangi bir et yemeğinin yanında muhteşem bir garnitür
olacağı gibi salata ile hafif bir sebze yemeği olarak da tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder