10 Nisan 2016 Pazar

DORİS GRANT EKMEĞİ/ hamurişleri

Bu İngiliz ekmeğinin en önemli özelliği yoğrulmadan hazırlanması. Yaratıcısının adını taşıyan ekmek; kolaylığı nın yanısıra çıtır, kalın kabuğu ile de dikkat çekiyor.

Malzemeler; 225 gr tam tahıllı un, 225 gr un, 300 gr ılık su, 1 paket kuru maya, tuz, 1 kaşık bal, süt


Tam tahıllı unu büyük bir kaseye eleyin. İri tahıl tanelerini daha sonra kullanmak üzere ayırın. Kaseye unu, tu zu, balı ve mayayı ilave edin. Suyu katarken kaşıkla tüm malzemeyi karıştırarak gevşek bir hamur elde edin. Hamuru tezgaha alıp elle yuvarlayarak toplayın. Bir parça streçi yağlayın ve yağlı kısmı hamurun üstüne gele cek şekilde kapatın. Ilık bir yerde en az 30 dakika mayalandırdıktan sonra ekmeğin geleceğe yere tahıl tane lerinin yarısını döktüğünüz tepsiye yerleştirin. Fırınınızı 200 derecede ısıtın. Geri kalan tahıl tanelerini de ekme ğin üzerine serptikten sonra bıçakla kesikler atıp fırça ile süt sürün. Tepsinizi fırına verip bir alt rafına içinde 10 adet buz küpü olan bir tepsi daha yerleştirin. Buzlar buharlaşma sağlayarak ekmeğin kurumamasını sağla yacaktır. 30-40 dakika pişirin.Tel ızgaraya alıp dinlendirdiğiniz ekmeğiniz dilimlenmeye hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder