23 Nisan 2016 Cumartesi

KAHVELİ DONDURMA/ tatlılar

Malzemeler; 2 çay kaşığı granül kahve, 25 gr un, 60 gr toz şeker, 1 bardak süt, 1 bardak şekerli espresso, 200 gr krema

Granül kahve, şeker ve unu çırpın. Pişirme kabına alıp süt ve şekerli espresso ile karıştırın. Karışımı ateşte ko yulaşıncaya dek pişirip başka bir kaba alın. Üzerini streçleyerek 2 saat buzdolabında dinlendirin. 1 küçük pa ket kremayı çırpıcı ile kabarttıktan sonra buzdolabından çıkardığınız kahveli karışımla harmanlayın. Birer saatte bir karıştırıp tekrar buzluğa kaldırarak 3-4 saatte soğuttuğunuz dondurma için servis zamanı... afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder