17 Nisan 2016 Pazar

SAVURGANLIK ETMEYELİM/ BULGUR ARANCİNİ/ sebze yemekleri

Roma'da "Suppli", Sicilya'da "Arancini" denilen pirinç topları kalmış risotto'dan yapılıyor. Mozarella ile doldu rularak ekmek kırıntıları ile kaplanıp kızartılan pirinç topları genelde "ragu" tipi domates sosu ile servis edili yor. Adını şeklinden ve renginden dolayı almış. Portakal anlamında "küçük turuncu" demek.. Suppli'nin keli me anlamı ise sürpriz! Benim yorumlanmış arancini'lerim kalmış bulgur pilavından oluşturuldu. Pilava parme san yerine İzmir tulumu rendeleyip ortasına mozarella yerine kaşar peyniri koydum. Sos yerine salata yaptım. Sonuçta İtalyan usulü içli köftenin yanında da şarap içmek lazım, değil mi ama...


Malzemeler; Kalmış sebzeli bulgur pilavı, 100 gr İzmir tulumu rendesi, Küp kaşar peyniri, galeta unu (tuz ve biber ile), 2 adet çırpılmış yumurta ( tuz, biber ve 1 kaşık hardal ile), kızartmak için bitkisel yağ

Pilavınızı rende tulum peyniri ile iyice harmanlayıp avuç büyüklüğünde parçaları elinize bastırıp yayarak aynen içli köfte mantığı ile küp kaşarları yerleştirin ve top şeklinde kapatın. Baharatlandırıp hardal ile çırptığınız yu murta sarısına buladığınız köfteleri çeşnilenmiş galeta ununda çevirin. Unlanmış pirinç toplarını bir tepsiye dize rek bir süre buzdolabında dinlendirin. Kızdırdığınız yağda çevirerek kızarttığınız ve fazla yağını aldığınız Aran cini'leriniz servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder