13 Aralık 2016 Salı

ÇÖREK OTLU KURABİYE/ hamurişleri

Bu lezzetli, tuzlu kurabiyeler için arkadaşım Oya Akkan'a teşekkürler; buyurun tarife....

Malzemeler; 100 gr oda sıcaklığında tereyağı, 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 1 paket kabartma to zu, 1 kaşık toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 3/4 çay bardağı çörek otu, aldığı kadar un.


Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yağlar, yumurta akı, kabartma tozu, şeker, tuz ve çörek otunu karıştırın. Yaklaşık 3 bardak unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sü rün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verip üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Dikkatli o lun, bağımlısı olacaksınız..

1 yorum: