Google+ Followers

25 Aralık 2012 Salı

KESTANELİ KOLAY HİNDİ/ et yemekleri

"Yılbaşında kim hindi dolduracak? Benim o kadar sabrım ve vaktim yok" diyorsanız sizin için çok kolay bir i talyan tarifi buldum. Şimdi paylaşıyorum. 3-4 kişilik bu tarifi hindi miktarını ve sebzelerini (mesela brüksel laha na ve brokoli) arttırarak bir yeni yıl ana yemeği haline dönüştürebilirsiniz.

Malzemeler;
1 adet hindi but
100 gr haşlanmış kestane
1 adet havuç
Yarım şişe bira
1 kase ince kıyılmış marul ( veya endivyen vb.)
Un, tuz, zeytinyağı, balzamik sirke, pekmez, 1 tatlı kaşığı şeker
3 adet yeşil, 3 adet kırmızı biber

Derili hindi etini kabaca parçalara bölün. Hafiçe unlayıp tuzladıktan sonra düdüklü tencerede 5-6 dakika mü hürleyin. Çok az su ilavesi ile düdüklüde yarım haşlayın. (15 dk. gibi) tavuktan yaparsanız doğrudan fırında pi şirebilirsiniz. Biberleri doğrayıp kestaneleri soyun. Fırın kağıdı ile kapladığınız kaba pişen etleri yerleştirin. Kestaneleri, biberleri ve havucu etin etra fına yerleştirip eğer tatlı şarabınız varsa ekleyin. Yoksa balzamik sirke ve pekmez ile hazırladığınız sosu etlerin üzerinde gezdirin.  Etinizi 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Şeker ve birayı çırpıp marul ile birlikte kaba ilave edin. 10 dakika daha pişirdikten sonra servis edin.Yanında iç pilavla basit ve gösterişli bir noel yemeği olduğuna bahse girerim, afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder