9 Aralık 2012 Pazar

KUGELHUPF KEK/ tatlılar

Malzemeler; 250 gr un, 180 gr kırık ceviz, 80 gr tereyağı,( oda sıcaklığında) 70 gr kuru üzüm, 70 gr tozşeker 5 gr tuz, 2 adet yumurta sarısı, 1 adet yumurta, su, rom, 40 ml süt, 15 gr yaş maya, pudra şekeri

Almanların yılbaşı keki olan kugelhupf'u yılbaşı arifesine girdiğimiz bu günlerde denedim. Orijinal tarifine uya rak yaptığım kek çok lezzetli, ancak az şekerli; 2.ci uygulamada şekeri arttırıp (200 gr kaldırır bence) limon kabuğu rendesi ve tarçın eklemeyi düşünüyorum.


Kuru üzümü ılık su ve rom karışımında yumuşatıp süzün ve nemini alın. 125 gr unu yaş maya, 40 ml su ve 40 ml süt ile yoğurup mayalanmaya bırakın. Hamur iki kat kabardıktan sonra içine pudra şekeri haricindeki kalan malzemeleri de ekleyip yoğurun. Hazırladığınız hamuru yuvarlayıp tekrar iki katı kabarmasını bekleyin. Tereyağı sürdüğünüz 22 cm çaplı kek kalıbına hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 da kika pişirin. Fırından çıkarttıktan 10 dakika sonra kalıptan çıkarttığınız keke pudra şekeri serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder