12 Aralık 2012 Çarşamba

SOĞANLAMA/ sebze yemekleri

Malzemeler; 3 adet kuru soğan, 1 adet domates, 2 kaşık salça ( biber ve domates ), 3 adet yumurta, tuz, karabiber, pulbiber, zeytinyağı, 2 adet kesmeşeker

Tarifimiz Aydın'ın 1975'de çalıştığı büronun fakir yemeği spesiyali, bir çeşit menemen.Eğer 1979'da Rusyanın Afganistan'a savaş açmasıyla tükenip pahalanan soğan rezervimiz yüzünden Hane restoranın menüsüne girme diyse bilinmedik bir tarif.(Aydın'ın dipnotu)

Soğanı istediğiniz şekilde doğrayarak önce şeker ilavesiyle karamelize edip ardından yağ ilavesi ile öldürün. Salçaları katıp kavurun. Küp kesilmiş domatesi ekleyip çektirin. 1 adet yumurta ve 2 adet yumurta akını iyice çırpıp baharatlarla birlikte yemeğe ekleyin ve sulu kalacak şekilde pişirin. Ateşi kapattıktan sonra çırptığı nız 2 adet yumurta sarısı ile tekrar karıştırdığınız soğanlamayı servis edin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder