31 Aralık 2012 Pazartesi

SUMAKLI KÖFTE/ et yemekleri

Türkiyede; ben diyeyim yüzlerce, siz deyin binlerce farklı, ya da birbirine çok yakın ama değişik yöresel adlar altında köfte tarifleri vardır. Çünkü milletçe köfteyi çok severiz. Bugün "Mucize Lezzetler" den sumaklı köfteyi paylaşmak istedim. Sumağın o ekşi ve nefis tadının köftede yarattığı lezzeti göreceksiniz. Ben yanında tahinli fasulye piyazı ile servis ettim, piyazın sumağı da tadı vurguladı.

Malzemeler;
1/2 kg kıyma, 1 adet kuru soğan, ekmek içi, 1 demet maydanoz, 1 adet yumurta
tuz, köfte baharı, kimyon, sumak, karabiber, 2-3 diş sarımsak
sos/ 1 kase yoğurt, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, tuz, sumak, zeytinyağı

Kıymayı çukur bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, sarımsak ve soğanı ilave edin. Sonra karışıma baharatları ve 1 yumurtayı ekleyip özdeşleşene dek yoğurun. Kıvamı tutturmak için ekmek içi ilave edin ve iyice yoğurun. Uzun parmak şekline getirdiğiniz köfteleri derin bir tavaya koyduğunuz ayçiçek yağında kızartın Sos malzemelerini krema kıvamına gelene dek çırpıp köftelerin üzerine dökerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder