31 Aralık 2012 Pazartesi

2013'E MERHABA

Noel baba masalını bir yana bırakacak olsak da her yeni yıl, umut ve isteklerimizin küfesiyle gelir. İşte o küfe nin hatrına yeni umutlara taze başlangıçlar yapmak için; yılbaşında eğlenmek, neşelenmek, güzel şeyler yiyip keyif almak, kendimize ve ortamımıza dikkat etmek alışkanlığı kendiliğinden gelişmiştir. Yani  artık tüm dünya da algısı, aslını çoktaan geçmiştir.

Biz de çoktandır süren-ve halen bitmeyen-keyifli, ama yorucu ailevi iş programı yüzünden uğraşısı az, görüntü sü ve lezzeti gani, anayemeksiz (hindisiz!!) bir sofrada karar kıldık. Menünün arasından çok basit bir tatlıyı paylaşmak istiyorum şimdi sizinle...


ÇİKOLATA BAKLAVASI

Malzemeler; İstediğiniz miktarda bitter çikolata, hazır baklava yufkası, zeytinyağı, pudra şekeri, tarçın

Baklava yufkalarını her çikolata karesi için 3'er adet olmak üzere ve çikolatalardan biraz büyük kareler halin de kesip hazırlayın. Her iki kareyi kenarlarını ıslatıp yapıştırın. Üzerine çikolata karesini yerleştirip üçüncü bak lava yufkası ile ıslatıp kapatın. Tüm işlem tamamlandığında üzerlerine yağ sürün. Fırın tepsisine yerleştirdiğiniz baklavalara pudra şekeri ve tarçın serpin. Baklavaları fırında kızarttıktan sonra afiyetle yiyin.

Küfenizdeki tüm isteklerin gerçekleşmesi dileğiyle mutlu bir 2013 diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder