25 Aralık 2012 Salı

LİMONLU KEK/ tatlılar

Çok beğenerek izlediğim "Ardanın Mutfağı"ndan alınti olan bu kek o kadar lezzetli ki üzümlü keki çok seven Aydın'a hamuruna kuru üzüm karıştırarak, iç dolgusunu portakallı yapıp üzerine de üzüm suyu dökerek tekrar layacağım.


Malzemeler;
450 gr un, 50 gr toz şeker, 1 paket kuru maya, 1 paket vanilya, 1/2 çay kaşığı tuz
1 bardak süt, 4 kaşık tereyağı, 2 yumurta
100 gr toz şeker, 4 limon kabuğu rendesi, 4 yemek kaşığı tereyağı
50 gr pudra şekeri, 1 adet limon suyu

Un, şeker, maya, vanilya ve tuzu bir kasede karıştırın. Süt ve yağı, yağ yumuşayana dek ısıtın ve kuru malzeme ye karıştırın. Oda sıcaklığında 2 yumurtayı karışıma teker teker ekleyip mikserleyin .Hamuru 5 dakika yoğu run.Yağlanmış bir kaba alıp üstüne de yağ sürdükten sonra üstünü örterek sıcak bir yerde kabarmasını bekle yin. İç dolgu için 100 gr şeker ile limon kabuğu rendelerini birbirine nüfuz edene dek karıştırın. Hamuru unlu bir yüzeyde dikdörtgen fırın kalıbınız boyunda açıp yumuşak 4 kaşık tereyağını üzerine sürün. 5 parçaya bölüp her parçaya iç dolguyu paylaştırarak sürün.5 dikdörtgeni üstüste yerleştirip bloğu enine ikiye bölün. İki bloğu tekrar üstüste getirip diklemesine yağlayıp unladığınız fırın kabına yerleştirin. Üstünü streçle kapatıp 30 dakika daha mayalandırın. 175 derece fırında 35 dakika pişirip 15 dakika soğutun. Kalıptan çıkararak

(veya çıkarmadan, sizin keyfinize kalmış) pudra şekeri ve limon suyu ile hazırladığınız kaplamasını üstüne gezdirin. Servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder