25 Aralık 2012 Salı

KESTANELİ+MANTARLI RAGU/ sebze yemekleri

Bologna'nın önemli bir spesiyali olan ragu aslında otantik bir sos çeşididir. Genellikle makarna ile servis yapılır ve et içerir. Fransız "ragout" sosundan farklı olmakla birlikte "iştahı açmak" anlamına gelen aynı sözcükten tü remiştir. Bu tarifi aldığım "La Cucina İtaliana" da izlediğim üzere tümüyle sebze ağırlıklı ragu tarifleri de var ve ön yemek olarak sunulmakta. Bende dergiye güvenip "kestaneli kolay hindi"ye bir ön yemek olarak aslında bizim mantar soteye benzeyen bu ragu'yu paylaşmak istedim.

Malzemeler;
300 gr haşlanmış kestane
400 gr  mantar ( kuzu veya istiridye)
200 gr süt
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
Maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı

Soğanları ve sarımsağı ince doğrayıp tavada zeytinyağı ile kavurun. Mantarları ve kestaneleri ilave edip 10 dakika daha kavurun Sütü ekleyip sos kıvamına gelene dek çevirin ve baharat ve kıyılmış maydanozunu ek leyin. 2-3 dakika sonra kapatıp servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder