22 Ocak 2013 Salı

FLAPJACK/ tatlılar

Ahhh, çukulata ve inek sütünden mamul dondurma yokken bu hayat nasıl geçecek? Tatlı krizlerini atlatmak i çin dip köşe tarif arayıp incelerken nugatlara benzeyen bu İngiliz tatlısını keşfettim. İktifa etmez ama çok lezzetli, hadi hayırlısı...

Malzemeler;
3 bardak yulaf ezmesi, 1 adet muz, 1-2 avuç çeşitli meyve kuruları (ben yaban mersini ve kayısı kullandım, ayrica çekirdek, badem, ceviz gibi kuruyemiş te kullanabilirsiniz)
1 kaşık toz şeker,(varsa esmer) 2 kaşık bal, (yoksa pekmez) 1 kaşık margarin


Kısık ateşte yağı eritip şeker ve balı ekleyerek eriyene dek karıştırın. Yulaf ezmesi ve meyveleri katın. Ezilmiş muzu da ekleyin. Yulaf diğer malzemelerle yapışık, ayrılmaz bir hamur haline gelene dek karıştırarak pişirin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine karışımı döküp ince bir şekilde yayın. Bıçakla üstünü düzeltin. 220 dere celi fırında yaklaşık 25 dakika üzeri kızarana dek pişirin. Sıcakken bıçakla karelere kesebilirsiniz, ya da soğu yunca kağıttan ayırıp elinizle parçalayıp afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder