20 Ocak 2013 Pazar

MEYVELİ KUP/ tatlılar

"Arda'nın mutfağı"ndan alıp kullandığım bu tarif çok lezzetli. Bence yaz meyveleri ile de (şeftali, çilek, kiraz, kayısı, kivi gibi) muhteşem olacak. Evde yoğurdum az olduğu için sosumdan ancak 4 kup çıktı. Ben de kalan meyve karışımını 750 gr süt, 4 kaşık mısır nişastası, yarım bardak pudra şekeri ve 1 paket vanilya ile hazırla dığım muhallebi ile değerlendirdim.

Malzemeler,
2 adet elma, 2 adet armut, 10 adet kırmızı erik, 2 avuç kuru veya taze siyah üzüm, 1 avuç ceviz
yarım bardak pudra şekeri, 2 tatlı kaşığı tarçın, 2-3 adet karanfil
yarım parmak zencefil, yarım limon suyu
sos/ bal ve süzme yoğurt

Meyveleri istediğiniz şekilde doğrayıp kararmaması için üzerlerine limon suyu sıkın. Kırık cevizleri, (fındık ta olabilir) tarçın, rende zencefil ve dövülmüş karanfili katıp karıştırın. Üzerine şeker serpip 200 dereceli fırında  meyveler karamelize olana dek 20 dakika pişirin. Süzme yoğurtla birkaç kaşık balı karıştırın. Kuplara yerleş tirdiğiniz karışımın üzerine sostan döküp servis edin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder