20 Ocak 2013 Pazar

YULAF EZMELİ KURABİYE/ tatlılar

Sağ olasın intolerans testi. Sayende hem diyetime uygun, hem de "sable" kıvamında bir tarif kazandım. Aydı nın da çok sevdiği bu kıyır kıyır lezzet için biraz araştırma yapınca yulaf ezmeli kurabiyenin İskoç asıllı bir Amerikan lezzeti olduğunu, ancak sable'nin Fransız olduğunu ve Fransızcada sable kelimesinin "kum" anla mına geldiğini gördüm. Klasik tarifin şekerini azaltıp bol kuru meyve ekledim, bu da benim yorumum.

Malzemeler;
1 bardak çavdar unu, 1,5 bardak yulaf ezmesi, 1 adet yumurta sarısı, 3/4 bardak toz şeker
50 gr margarin veya bitkisel yağ, tarçın, vanilya, bir avuç kırık ceviz, bir avuç doğranmış kuru kayısı, (veya hurma) bir avuç ıslatılıp süzülmüş kuru üzüm, bir avuç meyve şekerlemesi, bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı karbonat

Şekerle yağı mikserde iyice çırpın, yumurta sarısını katıp tekrar çırpın. Un, yulaf, karbonat ve vanilyayı bir  kapta karıştırıp sıvı karışım ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında iki saat bekletin.Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayıp aralıklı olarak dizin.Kurabiyeleri önceden 190 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder