23 Ocak 2013 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI/ çorbalar

Kremalı çorbalar size de ağır ve ağdalı geliyormu? Eğer öyleyse kremanın verdiği yumuşak lezzeti pirinç ile yakalayıp güzel bir mantar çorba yapabiliriz.

Malzemeler;
400 gr mantar (herhangi birisi,. hangisini bulursanız veya size lezzetli geliyorsa)
1,5 lt su, 1 adet kuru soğan, 4 diş sarımsak, kekik, tuz, karabiber, muskat, zeytinyağı
1 demet dereotu, 50 gr pirinç

Tencereye yağ koyup ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyin. Renkleri döndükten sonra dilimlediğiniz mantarları ilave ederek ateşin altını açın. Böylece mantarlar suyunu salmadan kavrulacaktır. Baharatlarını ekle yin. Suyu ve pirinci katıp orta ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirin. Çorbayı blender'dan geçirerek ipeksi bir kıvama getirdikten sonra kıyılmış dereotunu ekleyin. Bir taşım kaynatıp servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder