20 Ocak 2013 Pazar

PEYNİRLİ LAHANA LOKMALARI/ mezeler

Elimde bir türlü değerlendiremediğim, ancak dayanıklı bir sebze olduğu için akıp kokmayan-yani atamadığım  dörtte bir lahana varsa ne yapmalıyım? Çok kısa süre içinde fazlaca lahana tükettiğimiz, kapuskasını, kavurma sını, salatasını yaptığım için meze kıvamında atıştırmalık bir ara sıcak uydurdum, oldumu oldu. Bu arada ana malzeme marul olursa daha da fresh bir sonuç alınacağını düşünüyorum.

Malzemeler;
1/4 adet lahana, 100 gr keçi peyniri, ceviz, bal, kuru kayısı

Lahanayı haşlayıp süzün. Yapraklarına ayırıp damarlı kısımlarını kesin. Her bir yaprağa bir küp peynir, ikiye kırılmış ceviz ve yarım kuru kayısı yerleştirin. Üzerlerine yarım çay kaşığı bal döküp sarın. Sarmaları iki taraf lı folyo ile kapatarak paket haline getirin. Folyoyu bir-iki yerinden delip 160 dereceli fırında 10-15 dakika peynirler eriyene dek pişirin. Ilık olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder