23 Ocak 2013 Çarşamba

KAVURMALI BULGUR KÖFTE/ yerel yemekler

Bu tarif bir Adıyaman klasiği imiş. Hem salma su ile pişirilerek yapıldığı için yoğurma açısından çok kolay, hem de kavur manın sağladığı et lezzeti katkısı damağı sarıyor.

Malzemeler;
200 gr kavurma, 1,5 bardak ince bulgur, 1 adet kuru soğan, 4 diş sarımsak
2 kaşık salça (acı ve tatlı), 1 kaşık margarin (siz bana bakmayın, ben zorunluluktan tereyağ kullanmıyorum) tuz, karabiber, kırmızıbiber, isot, zeytinyağı


Kıyılmış soğan ve sarımsaklar katı ve sıvı yağla birlikte kavrulur. Salçalar eklenip öldürülür. Baharatlar eklenir. İnce kıyılmış kavurma katılır. Bulgur ve üstünü örtecek kadar su eklenip suyunu çekip bulgurlar şişene dek pişirilir. Ilıyan iç harç kıyılmış maydanoz ile yoğrulur ve istenilen şekilde köfte biçimi verilir. Marul yaprakları, limon ve nar ekşisi ile servis edilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder