7 Aralık 2014 Pazar

BİSCUİT EKMEĞİ/ hamur işleri

Bir Amerikan klasiği olan Biscuit ekmeği (ya da tereyağlı çörek) ya kahvaltıda tüketiliyor, ya da kızarmış tavuk yanında servis ediliyor. Az tuzlu ve bol yağlı- lezzetli çörekler olduğu için ben bir kısmını dereotlu (ki sade de yapabilirsiniz, ana yemek yanında servis edecekseniz baharat veya acı da ekleyebilirsiniz), bir kısmı nı da lavantalı yaptım. Lavantalı çörekleri 1 kaşık pudra şekeri ve yarım limon suyu ile sotelediğim 1 adet küp kesilmiş elmayı 2 tatlı kaşığı bal ve 2-3 kaşık labne peyniri ile karıştırarak hazırladığım dip ile servis ettim.

Malzemeler; 250 gr un, 200 gr/ 1 küçük kutu krema, 50 gr soğuk küp kesilmiş tereyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, yarım demet dereotu

Unu tezgaha alıp ortasını açarak tüm malzemeyi koyun. Önce hamur spatulası ile yanlardan ortaya doğru kat layarak karışımı özdeşleştirin, sonra hamuru toparlayıp sıkıştırın. Yağlı bir hamur olduğu için çok yoğurup las tikleştirmeyin. 2-3 cm kalınlığa gelen diskinizden kurabiye kalıbı veya yoksa çay bardağı ağzı ile daireler çıka rın. Daire çapına göre 10-14 çörek hazır hale gelince yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden 200 210 derecede ısıtılmış fırına  vererek 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder