13 Aralık 2014 Cumartesi

TAVUK FRİTZ/ et yemekleri

Bu tarif ya Alman asıllı, ya da işkenceci, tavuk katili, deli bilim adamı Fritz Huhnmorder'e atfen isimlendirilmiş.
Araştırmamda yeterli kanıta ulaşamadığım için bir bilen olur ve beni de bilgilendirirse çok sevinirim.

Malzemeler; 2 adet tavuk but, 1 adet kuru soğan, tavuk suyu, tuz, karabiber, 250 gr mantar (klasik tarifinde yok ama bu artı malzeme yemeğe çok şey kattı)


Tavuk butlarını su dolu bir tencerede haşlayın. Tavukları kevgirle alıp soğuttuktan sonra etlerini didikleyin. De risini atabilirsiniz de, benim tercih ettiğim gibi kullanabilirsiniz de. Çünkü etleri kızarttığımız için yağı ekstra lezzet katıyor. Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında karamelize edin. Önce tavuk parçalarını ekleyip  karıştı rarak pişirin. Zaten pişmiş olduğu için tavuk parçaları tel tel ayrılıp kızarmaya başladığında mantarları ve baha ratları ilave edin. Ocağın altını açıp mantarın su salmadan pişmesini sağladıktan sonra 1-2 kepçe tavuk suyu (ayırdığınız haşlama suyu) ekleyip suyunu çektirin. Artık yemeğiniz servise hazırdır, afiyet olsun. Yanında pata tes püresi ile sunmak tarifin şanındanmış, duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder