21 Aralık 2014 Pazar

PEYNİRLİ PARÇALANMIŞ TURTA/ tatlılar

Bir İtalyan tarifi daha.. Turta hamurunun özelliğinden dolayı/açmadan, elle şekil vererek veya parçalayarak kullanılıyor. İç harcının neli olacağı size kalmış; ben peynirli yaptım, ricottam olmadığı için de tuzsuz lor peyni ri kullandım. Harika oldu ancak bencileyin tembellik yapmaz, muffin kalıplarında pişirirseniz daha da albenili olacaktır.

Malzemeler; 300 gr un, 75 gr oda sıcaklığında tereyağı, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 3-4 kaşık süt, 120 gr toz şeker, 1 adet yumurta
400 gr ricotta peyniri  / veya tuzsuz lor peyniri, 3-4 kaşık süt, 1 paket vanilya, 100 gr toz şeker, 1 adet por takal kabuğu rendesi
100 gr bitter çikolata rendesi
üzeri için pudra şekeri


Hamur için gerekli tüm malzemeleri elle çimdikleyerek karıştırın. Tüm turta hamurlarında söz konusu olduğu gi bi çok sıkı yoğurmayın ve 5 dakikada hamuru toparlayın ki tereyağ parçaları görevini yapabilsin. Peynir, süt, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve şekeri harmanlayarak iç harcı hazırlayın. Çikolatanızı rendeleyin. Hamur dan parçalar alıp yağladığınız kek kalıbına birleştirerek/ zemine ve yan çepere yerleştirin. Üzerine peynirli iç harcı ve en üste rende çikolatayı döşeyin. Kalan hamuru da turtanın üzerine gelişigüzel yerleştirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder