21 Aralık 2014 Pazar

POLENTA/ mezeler

Polenta; Venedik mutfağına has, mısır unu esaslı bir garnitür. Klasik tarifine göre 1 lt suyu tuz ilavesiyle kaynatıp altını kısarak azar azar 250 gr mısır ununu ekleyin ve devamlı olarak karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk pişirdikten sonra ocaktan alarak karıştırın. Tencereyi tekrar kapatıp 15 dk demlendirin. Düz bir zemine/ tepsi gibi/ döküp şekillendirdikten sonra dilimleyin. Ya böyle olduğu gibi, ya da tava veya fırında zeytinyağı/ tereyağı ilavesiyle kızartın. Ben patates püresi kıvamındaki lapa halini tercih ettiğim için buyurun alttaki tarife.

Malzemeler; 4 bardak süt, 1 bardak krema, 1 kaşık tereyağı, tuz, karabiber, yarım demet maydanoz, parme san peyniri rendesi

Süt, krema ve tereyağını bir tencereye alıp ısıtın. Baharatlarını ilave edin. Mısır ununu azar azar ekleyerek de vamlı karıştırın ki topaklanma olmasın. En son kıyılmış maydanoz ve peynir rendesini ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Polenta lapanız hazırdır, afiyet olsun.



Polentanın yanında ana yemek olarak "Narlı kuzu incik" yaptım ki onun da tarifini sizinle paylaşmak istiyorum. Aslında büyük parça etler fırında veya tencerede çok yavaş pişirilince inanılmaz lezzete kavuşurlar, ancak ev mutfağı ortamında koşturan bizler için "düdüklü tencere" niye icat edilmiştir? Tabii ki tandır tadında hızlı ye mekler yapabilmek için..

NARLI KUZU İNCİK

Malzemeler; 4 adet kuzu incik, 3 adet pırasa, 1 adet kuru soğan, 3 adet kereviz sapı, 2 bardak nar suyu, tuz karabiber, zeytinyağı+tereyağ

Doğradığınız pırasa, soğan ve kereviz saplarını düdüklü tencerede zeytinyağı ilavesiyle soteleyin, ancak öldür meyin. Çünkü yemek pişerken zaten helmeleşip sos haline gelecek. Bir döküm tavayı yüksek ısıda ısıtıp 1 ka şık tereyağı ekleyin. Baharatladığınız kuzu inciklerin her iki yüzünü tavada mühürleyin. Etleri düdüklü tencere ye ilave edip az tuz ve biber ekleyin. Nar suyunu da tencereye koyup kapatın ve düdüklü tencerenizin özellik leri kapsamında bir süre yemeğinizi pişirin. Artık tel tel dökülen nefis kuzu ile polentanızı  servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder