2 Aralık 2014 Salı

VANİLYA ÖZÜTÜ

"Vanilya" adı ile satılan toz poşet ürünler tümüyle sentetik ve işlenmiş olduğu için, Türkiyede de vanilya özütü satılmadığı için çeşitli kaynaklardan araştırıp evde kendim hazırlamayı seçtim. İnşallah sonuç başarılı olacak, yapanlar hararetle tavsiye ediyorlar.


(bekleyemedim! 2 ay sonra yine fotoğraflayacağım)

Malzemeler; ( yaklaşık 30 kullanımlık ) 240 ml votka, 3-4 adet vanilya çubuğu, 1 adet cam şişe

Vanilya çubuklarını uzunlamasına v şeklinde/ sonuna yakın kesip şişeye yerleştirin. Üzerine votkayı döküp cam şişeyi kapatın. Şişeyi kapalı, güneş görmeyen bir yerde 2 ay bekletin. Aklınıza geldikçe şişeyi sallayıp fermente süresinin bitmesini sabırla bekledikten sonra 1 yıl kullanma süresi olan nefis vanilya özütünüz hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder