21 Aralık 2014 Pazar

SEBZELİ ENCHİLADAS/ sebze yemekleri

Bu Meksika asıllı yemeğin adı, İspanyolca'da "biber eklemek" anlamına gelen "enchilar" fiilinden türemiştir ve "biberle tatlandırılmış" demektir. Mısır unundan yapılmış tortilla ile değişik iç harçların buluşmasından doğan bu tarifin hazırlanması çok kolay ki Mexico City'de kolay olmayan bir şeyi tanımlamak için "bunlar enchilada değil" diye bir tabir varmış.

Malzemeler; 6 adet tortilla, 1 kutu meksika fasulyesi, 1 kutu mısır konservesi, 1 adet kuru soğan, 1 adet çili biber, 2 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, acı dozajınıza göre halapeno turşusu, tuz, karabiber, zeytinyağı sos/ 2-3 adet domates rendesi, 1 kaşık salça, 1 kaşık tereyağı, su ve tuz/ üzeri için 100 gr kaşar peyniri ren desi

Soğanı ve içini temizlediğiniz biberleri (ki daha da acı olmasın) küp küp doğrayın. Bir tavada zeytinyağı ilave siyle kavurun. Süzüp sudan geçirdiğiniz mısır ve fasulye konserveleri ile baharatlarını ekleyip bir taşım daha pi şirin. Tortillaları yağsız tavada veya  iç harcın üzerinde iki taraflı ısıtın. Sos için rende domates, salça, yağ ve tuzu bir kaserolaya alıp biraz su ilavesiyle salça eriyip domates suyunu çekene dek pişirin. Tortillaların bir tarafına iç harçtan yayıp yanlarını kapatarak rulo haline getirin ve bir fırın kabına dizin. Üzerlerine domates so sunu dökün. En son  kaşar peyniri rendesini serpiştirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kaşar eriyip kı zarana dek 15-20 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder