13 Aralık 2014 Cumartesi

TURPLU BEZELYE SALATASI/ salatalar+zy. yemekler

Malzemeler; 200 gr haşlanmış iç bezelye ( ya hazır konserve alabilirsiniz, ya da mevsiminde veya donmuş kul lanıp haşlayabilirsiniz) 4 adet küçük boy turp, 1 adet sert elma, yarım demet roka, yarım demet dereotu, ya rım demet taze soğan, yarım limon suyu, sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber, çörek otu

Elma ile turp'un inanılmaz armonisinden yola çıkarak hazırladığım bu salata için ilk olarak turpları ve elmayı ince çubuklar halinde doğrayıp elma kararmasın diye limon suyu sıkın. Kıydığınız otları ve taze soğanı, bezelyeyi ekleyerek harmanlayın. Tuz, biber, sirke ve zeytinyağı ile hazırladığınız salata sosunu gezdirip çörek otu ile süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder