Google+ Followers

2 Ocak 2015 Cuma

SEMİFREDDO/ tatlılar

Semifreddo; "yarı donmuş" anlamında, krema ağırlıklı bir çeşit İtalyan parfesi. İç malzemesini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. Örneğin meyve veya kuruyemiş şu anda aklıma gelenler.

Malzemeler; 4 adet yumurta akı, 4 adet yumurta sarısı, 50 gr pudra şekeri, 1 tutam tuz, 500 gr krema, 1 pa ket vanilya, 80 gr bitter çikolata, 3 paket fındıklı,karamelli çikolata barı

Tabii ki önce yumurta sarılarını ve aklarını ayırarak işe başlıyoruz. Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ilavesiy le çırpın. Bir başka kapta kremayı çırpın. Çikolatayı ya benmari usulü eritin ya da rondoda çekin. Barları kü çük küpler halinde kıyın. Yumurta aklarını tuzla birlikte kar haline gelip ters çevirdiğinizde akmayana dek çır pın. Tüm malzemeleri biraraya getirip yumurta aklarını söndürmeden katlayarak karıştırın. Karışımı bir kaba a lıp buzluğa kaldırın. Arada karıştırarak 3-4 saat dondurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder