27 Ocak 2015 Salı

AVOKADO SOSLU KABAK GÜLLERİ/ salatalar+zy yemekler

Malzemeler; 2 adet kabak, 1 adet avokado, 1 adet limon suyu, 2 diş sarımsak, 1/2 demet dereotu, 1/4 bar dak krema, zeytinyağı, tuz, süsleme için 2-3 kaşık susam ve yaprak badem

Kabakları mandolin rende ile çekirdekli kısma gelene dek zar yapraklar şeklinde rendeleyin. 3'erli şekilde sa rarak gül şeklini verip salata kasesine dizin. Kabak güller isyan ederse kürdanla alttan tutturabilirsiniz. Gülleri nizi tuzlayın. Avokado içini krema, limon suyu, çentilmiş sarımsak, tuz ve dereotunun yarısı ile rondodan geçi rin. Sos kremamsı ve akıcı kıvama gelene dek zeytinyağı ekleyip tekrar mixleyin. Küçük bir tavada susam ve bademleri yağsız olarak kavurun. Salataya önce avokado sosunu döküp üstünü kıyılmış kalan dereotu ve kav rulmuş susam+badem ile süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder