27 Ocak 2015 Salı

ILIK MISIR SALATASI/ salatalar+zy. yemekler

Böyle bir isim verdiysem de gerçek adı "Maque Choux" olan bu salata bir Louisana klasiği. Tipik bir Cajun yemeği ve bu topraklarda yaşayan farklı toplulukların izlerini taşıyor.
Amerika'da Fransız aksanıyla İngilizce konuşanlara "Cajun" deniyor. Vakti zamanında New Orleans'da ki soyluların kırsal kesimde yaşayan insanları aşağılama şekli olarak ortaya çıkmış. Ki o insanların çok geniş bir mutfağı, cajun baharatları (köriye benzer kuvvetli bir baharat) ve blues+ caz'ı doğuran bir müzik geçmişleri var!

Malzemeler; 3 adet mısır, 2 adet dolmalık biber, 2 adet domates, 100 gr krema, 1/2 adet kuru soğan, 2-3 adet taze soğan, 2 adet kereviz sapı, 50 gr jambon (aslen bacon), toz kırmızıbiber, maydanoz, kekik, tuz, zeytinyağı (Tarif La Cucina İtaliana'dan)


Tabii ben dondurulmuş tane mısırdan yaptım ama mısırdan çıkan sütün kazandırdığı kremamsı doku için yaz aylarında mısırı dik tutup taneleri bıçakla keserek ayırmanızı tavsiye ederim. Biber, soğan, domates, kereviz sapı ve taze soğanı küp küp doğrayın. Jambonu ince dilimler halinde dilimleyin. Bir tavada 3-4 dakika kavura rak kıtırlaştırdıktan sonra dışarı çıkarın. Tavaya yağ ekleyip soğan, biber ve kereviz saplarını kavurun. Mısırı ekleyip karıştırarak 5 dakika pişirin. Krema ve 1 kepçe su ilavesiyle 3 dakika daha pişirin. Domates, taze so ğan, tuz ve kırmızıbiberi ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve son sebzeler ölmeden ateşten alın. Üzerine kıtır jambon, kıyılmış maydanoz ve kekik koyarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder