27 Ocak 2015 Salı

YEŞİL KÖRİLİ TAVUK PİRZOLA/ et yemekleri

Bu tarifte etin yanına hazırladığım sebzeli köride brokoli kullandım ama mutfak ve damak durumuna göre farklı sebzelerle de hazırlayabilirsiniz tabii. Yemeğin yanına eminim ki pilav çok yakışacaktır. Ancak ben ilk defa denediğim ve beğendiğim tatlı patatesi kullandım. Kabuğunu soymadan dilimlediğim tatlı patateslere tuz, karabiber, toz kırmızı biber, kekik ve kimyon ile çeşnilendirdiğim zeytinyağını sürerek 200 derecede ısınmış fırında 40 dakika pişirdim.

Malzemeler; 8 adet tavuk pirzola, "2 diş sarımsak, 1 adet çili biber, 1/2 demet taze soğan, 1/2 demet mayda noz, 1 başparmak zencefil, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 adet limon suyu, 2-3 kaşık soya sosu, zeytinyağı" tuz, karabiber, zeytinyağı, 1 kaşık bal, 1 göbek brokoli, 1 bardak süt, 1 bardak tavuk suyu


Sarımsak, çili biber, taze soğan, maydanoz ve zencefili kabaca doğrayıp blender'dan geçirin. Limon kabuğu nu rendeleyin. Limon suyu, soya sosu ve zeytinyağını ekleyerek tekrar robotu çalıştırın. Islak bir macun kıva mına geldiyse yeşil köriniz hazır demektir. Körinin 1/3'ini ayırıp kalanını küçük bir tencereye alarak kavurun. Üzerine çiçeklere ayırdığınız brokoliyi, tavuk suyunu ve sütü ekleyip, ayrıca çeşnisini kontrol edip pişmeye bı rakın. Tavuk pirzolaların her iki yüzünü tuz, biber ve yağladıktan sonra çok iyi ısınmış tavaya alın. Derili kısım ları kızardıktan sonra daha çabuk pişmesi adına çevirip üzerlerini yağlı kağıtla kaplayın. Daha küçük bir tava ve onun üzerine ağırlık koyarak ateşle hemyüz olmalarını sağlayın. Diğer yüzleri de kızarınca tüm teferruatları kaldırıp ocağı orta ateşe getirin. 1/3 oranındaki yeşil köriyi ekleyip 1-2 dakika karıştırarak pişirin. En son 1 kaşık bal ekleyip 1 dakika daha pişirin. Yanında körili sebze ile servise hazırdır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder