Google+ Followers

8 Ocak 2015 Perşembe

SAVURGANLIK ETMEYELİM/ BOL PEYNİRLİ MAKARNA/ makarnalar+pilavlar

Aslında "Bol peynirli makarna" gerçek bir tarif sayılmaz. Mutfakta ben de ve eminim siz de arasıra artan ye mekleri, azalan malzemeleri ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Sokak hayvanları çok iyi bir çözüm ama çöp teneke si öyle değil tabii. Örneğin ilk aklıma gelenler artan çorbadan "risotto" yapmak (illa şarap+et suyu diye emir mi var?) ya da etli-sebzeli bir yahniden arta kalanı, üzerine beşamel soslu patates püresi koyarak fırın yemeği haline getirmek. Başka bir denemeyi ise dün hayata geçirdim. Aydın'ın yaptığı taze soğan ve mantarlı tavuk ci ğerinden artanı maydanoz, kapari ve limon suyu ilavesiyle rondodan geçirip kızarmış ekmekle keyifli olacak bir dip sos haline getirdim.

Sıra bugün önceki bir tariften (bkz/ Parmak tavuk) kalan, ziyan etmek istemediğim ve ne yapacağımı bileme diğim ayranlı marine sosa geldi. Okumayanlar için ayranın içinde hardal, tuz, toz kırmızı biber ve çok az yağ vardı. Şimdi tarifi..


Malzemeler; Bolca peynir ( Buzdolabında sürünen 2 çeşit (beyaz peynir+lor peyniri) peyniri ezdim.),1 kaşık un ( Ayranla çırptım), 2 avuç ekmek kırıntısı, 1 limon kabuğu rendesi, kekik, 1 avuç ceviz, 1 kaşık tereyağı, 50 gr parmesan peyniri, 1 paket makarna

Unlu ayran ve ezilmiş peynir çeşitlerini küçük bir sos tenceresinde kremamsı bir hal alana dek pişirin. Ekmek içi, kekik, limon kabuğu ve cevizi rondodan geçirip yağsız tavada çıtır çıtır olana dek kavurun. Makarnayı haşlayıp süzdükten sonra peynir sosu ve tereyağı ile harmanlayın. Vee en son üzerine çıtırları ve rendelediği niz parmesanı serpiştirerek servis yapın. Ayran ve 3 çeşit peynirden sonra makarnanın lezzetini sorma gereği
duymazsınız herhalde değilmi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder