Google+ Followers

13 Ocak 2015 Salı

MISIR EKMEĞİ/ hamur işleri

Malzemeler; 1 fincan (nescafe boyutu) un, 1 fincan mısır unu, 1,5 fincan süt, 1 paket kabartma tozu, tuz, 1 tat lı kaşığı şeker, pul biber, karabiber, 2 adet yumurta, eritilmiş 2 kaşık tereyağı, 100 gr çedar veya kaşar peyni ri rendesi, 5-6 adet kuru domates, 3-4 dal taze soğan, 2 avuç konserve veya dondurulmuş mısır, 1 avuç hala peno turşusu

Kuru domatesleri sıcak suda bekleterek yumuşatın ve halapeno biberleri ve taze soğan ile birlikte ince kıyın. Tüm malzemeleri büyük bir karıştırma kabında harmanlayın. Fırınınızı 220 derecede ısıtın. Mısır ekmeği harcı nı bir fırın kabına yerleştirip üzerini düzleyin. Sıcak fırına verip 40 dakika pişirdiğinizde servise hazırdır, afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder