16 Ocak 2015 Cuma

OTLU LEVREK FIRIN/ et yemekleri

Malzemeler; 2 adet deniz levreği, ( 4 adet temizlenmiş fileto) 1 demet maydanoz, 3 dilim bayat ekmek, 2-3 diş sarımsak, 1 adet kuru soğan, 1 adet limon kabuğu rendesi, tuz, karabiber, zeytinyağı, 1-2 bardak balık suyu veya su, 1 adet limon suyu

Filetoların her iki tarafını çeşnilendirdikten sonra limon suyunda 2 saat marineye bırakın. Çentilmiş soğan ve sarımsakları 2 kaşık yağda soteleyin.  Kıyılmış maydanoz, limon kabuğu rendesi, bayat ekmek kırıntısı ekleyip kıtır haline gelene dek kavurun. Balıkları bu macunla kaplayıp fırın kabına yerleştirin. Kenarına suyunu döküp önceden ısıtılmış 220 derecelik fırına vererek 30 dakika pişirin. Fırını ızgara moduna alın ve ekmekler kıtır olana dek 5 dakika daha pişirin
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder