Google+ Followers

2 Ocak 2015 Cuma

PARMAK TAVUK/ et yemekleri

Malzemeler; 4 adet tavuk göğsü, 2 bardak ayran, 2 kaşık hardal, tuz, toz kırmızı biber, 2-3 kaşık zeytinyağı, 3-4 avuç kuru ekmek kırıntısı, 3-4 avuç mısır gevreği

Tavuk göğüslerini ince uzun/ jülyen doğrayın. Bir kasede ayran, hardal, tuz, toz biber ve zeytinyağını çırpın. Tavuk parçalarını bu sosa yatırıp kabı streç filmle kapatın ve olabildiğince marine edin. Minimum 2 saat, be nimkiler 6-7 saat beklediler. Bayat ekmek ve mısır gevreğini rondodan geçirip tuz ve biberle tatlandırarak bir tepsiye döşeyin. Marineden çıkardığınız tavuk parçalarını kırıntıların üzerine serip elinizle harmanlayın. Yağ
lı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine parmak tavukları dizip önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin. Nar gibi kı zardıktan sonra servise hazırdır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder