Google+ Followers

15 Mart 2017 Çarşamba

BULGURLU SOSLU KÖFTELER/ et yemekleri

Malzemeler; 300 gr kıyma, 1 bardak ince bulgur, 1 kaşık tam buğday unu, 1 adet yumurta akı, 1 kaşık salça, 1/4 adet kuru soğan, 1/2 demet maydanoz ve nane, tuz, karabiber, 1-2 kaşık zeytinyağı +un
Sos/ 1 kaşık salça, 1 kaşık tereyağı ve zeytinyağı, kuru nane, 1/4 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, tuz/ 1 kase yoğurt, karabiber, 1/2 adet limon suyu


Köftenin malzemelerini bir robota alıp harç halini alana dek çekin. Bu harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yu varlayıp unladığınız bir tepsiye dizin. Yemek saati yaklaştığında bir tencerede su kaynatın ve kaynayan suya kevgirle unlarını silkelediğiniz köfteleri yerleştirin. Haşlanıp suyun yüzeyine çıkan köfteleri bir tabağa alın. Tüm köfteler haşlandığında 1-2 kepçe haşlama suyu ile sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz. Başka bir tavada sos mal zemelerini, soğan ve sarımsakları çenterek kavurun. Kıvam vermek için haşlama suyundan ekleyip sos haline getirdikten sonra yoğurt kasesine limon suyu, karabiber ve 1-2 kepçe haşlama suyu ekleyerek çırpın. Artık yemeğinizin tüm katmanları hazır. Tabaklamada önce köfteler, üzerine yoğurt, en son da sos bana uygun geldi, ancak keyif sizin, damak sizin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder