19 Mart 2017 Pazar

MASCARPONE/ kahvaltılık

Ev yapımı peynirlere devam.. Mascarpone krema kesiği de denilen peynirimsi bir ürün. İtalyanların ünlü mas carpone'u tiramisu ve cheesecake gibi tatlılar için ideal olduğu gibi kahvaltıda kaymak niyetine inanılmaz olu yor. Yüksek fiyatlı bu peyniri  evde yapmak kolay ve hesaplı.. Bizimkiler bahsettiğim tatlıları sevmediği için yapacağım parfeyi bilahare paylaşacağım.

Malzemeler; 1 kilo çiğ süt, 800 gr (4 paket) krema, 4 silme çay kaşığı limon tuzu


Sütü önceden 70 derecede pastorize edip soğutun. Pastorize ettiğiniz sütü krema ilavesiyle karıştırıp 80-85 dereceye dek ısıtın. Bir küçük kase suda erittiğiniz limon tuzunu ekleyip karıştırın. Ocağı ve tencerenin kapağı nı kapatıp 30-40 dakika demlendirerek kesilmesini sağlayın. Tülbent veya mermerşahi yerleştirdiğiniz süzgeci bir tencereye koyup krema kesiklerini üzerinde toplayın. Ilınınca buzdolabına alıp 12 saat süzülmesini sağlayın Elde ettiğiniz mascarpone dayanıklı bir peynir değildir, kahvaltı ve tatlılarda 10 gün içinde tüketin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder