22 Mart 2017 Çarşamba

PARATHA EKMEĞİ/ kahvaltılık

Geleneksel bir Hint ekmeği olan Paratha, katmer tarzında bir gözleme aslında.. Tarifini verdiğim haliyle sadesi veya peynirli, patatesli vs dolgulusu da mevcut.

Malzemeler; 2 bardak tam buğday unu, 1 bardak un, tuz, 1 bardak soğuk su, kimyon, 100 gr tereyağı


Unları geniş bir kaseye alıp harmanlayın. Ortasına bir çukur açıp tuz ekleyin. Suyu azar azar ilave edip orta dan yanlara doğru toparlayarak malzemeleri yoğurun. Unlanmış yüzeyde top haline getirip 9 bezeye bölün. Her bir bezeyi top yaptıktan sonra bir tepside üstlerini örterek 10 dakika dinlendirin. Bu sırada tereyağını e ritin. Bezeleri unlu zeminde 20 cm.lik daireler veya kareler şeklinde açın. Üstlerine fırçayla tereyağı sürüp kim yon serpiştirin. Hamuru önce yanlardan ortaya, sonra üst ve alttan ortaya zarf gibi katladıktan sonra tekrar a çın. Her birini yüksek ateşte, bakır veya teflon tavada iki taraflı 2-3 dakika kızartın. Haydi kahvaltıya..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder