Google+ Followers

15 Mart 2017 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI BULGURLU BİBER DOLMA/ sebze yemekleri

Size oluyor mu bilmem, ama ben çokça yaşıyorum. Bir sebze, bir bakliyat ya da bir çeşit tarif ilgimi ve sevgi mi çekerse bir dolusuyla karşıma ve soframa geliyor. Anlaşılan sıra bulgurda...


Malzemeler; 8 adet orta boy dolmalık biber, 8 kaşık kalın bulgur, 1/2 demet maydanoz, 1 adet kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, kuru nane, tuz, karabiber, birer avuç kuş üzümü ve dolmalık fıstık, 1 kaşık salça, 1 adet domates, 1-2 adet kesme şeker, 1/2 adet limon suyu+nar ekşisi, 1/2 çay bardağı zeytinyağı + 1 kaşık yağ

Biberlerin sap kısmını alıp içlerini temizleyin. Kıyılmış soğan ve sarımsakları bir kaşık yağda salça ilavesiyle kavurun. Bir tepsiye pilavlık bulguru, kıyılmış maydanozları, tuz, biber, kuru nane, kuş üzümü ve dolmalık fıs tıkları alın. Ilınan salçalı soğan karışımını tepsiye katıp hiç su eklemeden tüm malzemeyi yoğurun. Bu harçla biberlerin 2/3sini doldurun. Domatesi sekize bölüp her bir bibere kapak yapın. Biberleri bir tencereye dizip su, zeytinyağı, şeker, limon suyu ve nar ekşisi ilave edin. Dolma içi ve biberler yumuşayana dek orta ateşte pişirin. Soğuyan dolmalarınız servise hazırdır, afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder