Google+ Followers

28 Mart 2017 Salı

SEBZELİ TAVUK SARMA/ et yemekleri


Bu tarifte kabak kullandım ama patlıcan, biber vs.. sevdiğiniz herhangi bir sebzeyi kullanabilirsiniz.

Malzemeler; 4 adet tavuk göğsü, 3 adet kabak, 1 kaşık salça, 2-3 diş sarımsak, 1/2 demet nane, 1 adet kuru soğan, zeytinyağı, tuz, karabiber, 2 adet yumurta akı, 100 gr bergama tulumu

Kabakları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tavaya salça, kıyılmış sarımsak, kıyılmış nane, çentilmiş soğan, baharat ve yağ ile birlikte aldığınız kabakları iyice soteleyin. Tavuk göğüslerini dibi ne kadar kesmeden zarf gibi açtıktan sonra streç filmin arasında döverek inceltin. Her bir tavuk göğsü nün arasına kabaklı harçtan yerleştirdikten sonra kapatıp 2-3 kürdanla tutturun. Yumurta aklarını tuz i lavesiyle çırpıp tulum peyniri rendesiyle karıştırın. Tavuk sarmaları bu karışıma bulayıp fırın kabına dizin. Önceden 200 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Kalan kabaklı harcı biraz su ilavesiyle blender' dan geçirerek sos haline getirin. Tavuk sarmalar ısıttığınız sos ile birlikte sofraya gelmeye hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder