22 Mart 2017 Çarşamba

TERE SALATASI/ salatalar+ zy yemekler

Turp ve tere birbirine çok yakışır. Ancak ikisi de çok baharatlıdır. Turpla elma da birbirine çok yakışır. O hal de elmanın tatlılığıyla dengeyi sağlarım diye düşündüm. Eğer baharlı tatları seviyorsanız salataya biraz kuru ü züm, sosuna da hardal ilave edin.

Malzemeler; 1 demet minik turp, 1 demet tere, 1 adet elma, 1/2 avuç ceviz kırığı, 3-4 sap taze soğan, zeytin yağı, tuz, karabiber, limon suyu veya balzamik sirke, isteğe göre kuru üzüm ve 1 kaşık hardal


Turpları bütün veya ikiye kesilmiş halde bir fırın kabına alıp üzerilerine yağ, tuz ve biber gezdirdikten sonra 200 derecede ısıttığınız fırında 20-30 dakika fırınlayın. Servis kasenize önce tere yapraklarını yerleştirip son ra küp kesilmiş elma, kıyılmış taze soğan ve ceviz kırıkları ile süsleyin. En üste fırından aldığınız turpları yerleş tirerek hazırladığınız salata sosu ilavesiyle sofraya getirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder