Google+ Followers

28 Mart 2017 Salı

İSLİM LAZANYA/ makarna+ pilavlar

İsmini ben uydurdum, İslim kebabı tarzında sardığım bu lazanya ayrıca çok da kolay.

Malzemeler; 6 yaprak lazanya makarnası, 1 kutu domates konservesi, 1 kaşık salça, 2 diş sarımsak, fesleğen, zeytinyağı, tuz, karabiber, 1 adet kesme şeker, 100 gr krem peynir, 100 gr taze peynir veya lor peyniri, 100 gr kaşar peyniri, 1/2 demet maydanoz, 1 adet yumurta, üzeri için 100 gr parmesan veya bergama tulum peyniri


Bir kaserolada domates konservesi (yazın yaparsanız tabii Ayaş veya Çanakkale domatesi), salça, yağ , çeşni, kıyılmış sarımsağı sos kıvamına gelene dek pişirin. Krem peynir, taze peynir, kaşar peyniri ve maydanozu yumurta ile beraber blender'da krema haline getirin. Lazanya yapraklarını tuzlu kaynar su da 2-3 dakika haşlayıp süzerek boyuna ikiye kesin. Her bir iki parçayı + biçiminde üstüste yerleştirip ortalarına bir dondurma kepçesi hacminde peynirli harçtan yerleştirin. +'nın uçlarını şaşırtmalı kapata rak bir kürdanla tutturun. Fırın kabınızın altına domates sosunun yarısını döşeyip üzerine lazanya boh çalarını dizin. Kalan sosu döküp bohçaların her birine rendelenmiş tulum peyniri serpiştirin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz nefis lazanya servise hazırdır, afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder