Google+ Followers

10 Şubat 2014 Pazartesi

BEYİN KARNABAHAR/ sebze yemekleri

Malzemeler; Küçük veya orta boy 1 baş karnabahar, (kişi sayısına göre tercih edin) 1,5-2 bardak yoğurt, 1 adet limon suyu, limon kabuğu rendesi, 2-3 diş sarımsak, 1 adet yumurta sarısı, tuz, karabi ber, acı toz kırmızı biber, köri, kimyon, 2 kaşık zeytinyağı

Karnabaharı kök kısmını düzleştirerek kesin. Yeşil yapraklarını ayıklayıp tuzlu kaynar suda "al den te" haşlayın. Karnabaharı süzüp soğuturken diğer yanda büyük bir kasede yoğurt, yağ, limon suyu ve kabuk rendesi, yumurta sarısı ile baharatları iyice çırpın. Karnabahara birkaç delik açıp kasedeki sosa heryerini bulayarak 1-2 saat marine edin. Arada yandan akan sostan üzerine gezdirmeyi ihmal etme yin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karnabaharı yerleştirip sosu yanlarına ve üzerine iyice yedi rin. 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika karnabahar nar gibi kızarana dek pişirin. Çok lezzetli a ma lezzet bir yana dilimlediğinizde dışı yanık kahve, içi beyaz beyin görüntüsü ile inanılmaz oluyor. Ilındıktan sonra yeşil salata yapraklarını taban yaptığınız tabakta servis yapın, şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder