1 Şubat 2014 Cumartesi

ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ/ tatlılar

Malzemeler; 1 adet vanilya çubuğu, 200 gr oda sıcaklığında tereyağı, 140 gr pudra şekeri, 1 çimdik tuz, 250 gr un, 100 gr zencefil şekerlemesi, 1 adet yumurta, 1 kaşık toz şeker

Vanlıya çubuğunu boylamasına ikiye kesip içini sıyırın. Vanilya tohumlarını, tereyağı, pudra şekerini, tuz, un ve ince kıydığınız zencefil şekerlemesini ( zencefil rayihasına çok açıksanız şekerleme miktarını arttırabilirsiniz) büyük bir kaseye alıp özdeşleşene dek yoğurun. Hamuru yassıltıp streç filme sararak yarım saatliğine buzdolabına kaldırın. Fırını 200 dereceye getirip ısıtın. Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp unladığınız tezgahta 4-5 mm kalınlığında açın. Karelere kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırça ile çırptığınız yumurtayı sürdükten sonra toz şeker serpin. Fırına verdiğiniz bisküviler 15-20 dakika sonra servise hazırdır, tabii soğuttuktan sonra..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder